Wat is onze motivatie?

Viktor:

Bijna 15 jaar ben ik bezig met gezondheid, fitness, voeding, superfoods en supplementen. Door vallen en opstaan heb ik heel wat geleerd en ontdekt, maar heel wat informatie ben ik meer gaan toepassen door internationale opleidingen.

Ik ontdekte zo dat een gezond maag- en darmsysteem enorm belangrijk voor je is. Het is één van de structuren in je lichaam die bepaald hoe gezond en hoe oud je bent, heeft een invloed op je gemoed, houd je immuunsysteem sterk (of zwak),…

Gelukkig wordt er de laatste jaren steeds meer over verteld en bereikt het ook vaak de media. Natuurlijk vaak goed én slecht…

Mijn persoonlijke ontdekking was dat ik een gevoeligheid had voor bepaalde voedingsstoffen en dat dit mijn maag en darmen aan zou tasten indien ik er niets aan zou doen.

Om te weten te komen wat ik moest mijden, paste  ik een  eliminatie-dieet toe, alsook door in het verleden te kijken naar mijn reactie op maaltijden die me vaak irriteerden zonder dat ik het (vroeger) wist.

Mijn grootste ‘probleem’ waren gluten en meer bepaald ‘tarwe’ en ‘spelt’. Uit voorzorg was het best om alle andere glutengroepen te vermijden. Een bloedonderzoek heeft dit uiteindelijk bevestigd.

Jammer genoeg hebben mijn kinderen ook elk hun intoleranties, voornamelijk melk en tarwe.

Toen we dit allemaal te horen kregen en ontdekten, werd de uitdaging om niet enkel gezond te eten, maar ook bepaalde voedingsstoffen te mijden.

Gitte, mijn vrouw, ging de uitdaging 100% aan en daar ben ik haar enorm dankbaar voor, want gemakkelijk is anders!

De kennis die ik vergaarde gaf ik aan Gitte over en ze maakte die zich volledig eigen. Wij worden thuis werkelijk verwend op dagelijkse basis door de meest geweldige maaltijden, tussendoortjes, desserts,…

We nemen je graag mee om deze overheerlijke gerechten uit te proberen, er op verder te bouwen.

Dit is jouw EHBI: Eerste Hulp Bij Intoleranties

Gitte:

Op een dag… was er eens een gezin dat te horen kreeg dat man én kids een groot aantal voedselintoleranties hadden… wat doe je dan? Eerst zit je even met de handen in het haar! Hoe gaan we dat aanpakken… wat kan je eten maar vooral wat kan je allemaal niet eten…? Dat werd een uitdaging, een grote uitdaging! Even zijn de kids en familieleden in de war want ja…. Wat kan je ze geven? Wat mag niet? Moeten we nu alle kleine lettertjes op de verpakkingen lezen? In het begin stuur je iedereen lijstjes door met WEL/NIET maar gaandeweg weten zelfs de kids wat ze mogen en wat niet. En als ze niet zeker zijn, vragen ze het gewoon…

Samen waren we al jaren bezig met gezonde voeding maar ook met natuurlijke verzorging, gezonde lichaamstraining,… voor ons is het ondertussen allemaal evident om weloverwogen ingrediënten en producten te gebruiken, onbekendere ingrediënten met uiterst gezonde eigenschappen toe te voegen,…

Wij willen dit met jullie delen om te laten zien dat het ook “anders” kan en dat een beetje uitdaging best fijn is! Bewuster worden van wat je eet kan je alleen maar gezonder maken, toch?!

En wie wil er nu geen extra-lekker, supergezond én simpel ontbijt, lunchke of diner voorschotelen of voorgeschoteld krijgen iedere dag? Iedereen toch!

Geloof me, het is simpeler dan je denkt! En van proberen, kan je leren, zeggen mijn kids altijd

Bovendien wordt bij elk recept allergie-info meegegeven, koemelkvrij, glutenvrij, kippen-ei-vrij, … én worden eventuele alternatieven meegegeven

Alle producten die we gebruiken zijn biologisch. En, in tegenstelling wat mensen vaak denken, hoeft dit niet altijd duurder te zijn of zijn ze moeilijker te vinden!

In vele supermarkten vind je tegenwoordig biologische producten. Je kan ook online bestellen bij Bioplanet en de levering gebeurt in je plaatselijke Colruyt, makkelijker kan het niet!  Voor andere producten gaan we bij kleinere biologische buurtwinkels.

Enjoy the food, it’s fingerlicking good!

Wil je toch wat meer weten over een aantal ingrediënten?   …bekijk dan onze informatie over deze top-ingrediënten!

2 thoughts on “Wat is onze motivatie?

  1. Hey Gitte

    Interssant!! Ben onlangs ook te weten gekomen, dat ik van bepaalde voedingsmiddelen, beter afblijf,….Vooral room, vettige kaas, warme kaas,…. Zelfs het gebrom in mijn oor, zou daar gedeeltelijk mee te maken kunnen hebben. En Ward, die kan geen wit van ei, en alles met soya eten,…. Succes nog verder met je website!!

    1. Merci Annick! Ik hoop dat de beer in je oor andere en koudere oorden opzoekt… Soja, daar staan wij sowieso niet achter. Succes! ook met Ward, al eens kwarteleitjes geprobeerd? Dat mocht voor Laïs en Juna wel, check eens bij de dokter waar je testen hebt laten doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *